Американският посланик в Русия Джон Съливан изрази надеждата, че в

...
Американският посланик в Русия Джон Съливан изрази надеждата, че в
Коментари Харесай

Възстановяване на консулските услуги очаква американският посланик в Русия

Американският дипломат в Русия Джон Съливан изрази вярата, че вследствие на договарянията с Москва ще бъде допустимо да се възвърне платформата за даване на консулски услуги , съобщи ТАСС.
 Преговорите сред Путин и Байдън в стеснен формат продължиха два часа
Преговорите сред Путин и Байдън в стеснен формат продължиха два часа

" Винаги е по-добре да има срещи лице в лице "

" Руските жители, кандидатстващи за имигрантски или неимигрантски визи, в този момент би трябвало да аплайват другаде, тъй като нямаме чиновници, сподели той в изявление за телевизионния канал " Дожд " във вторник. Ще можем да реализираме прогрес вследствие на нашите диалози с съветското държавно управление и да възстановим нужната платформа и консулство, които имахме тук, с цел да предоставяме всички услуги. "

Според посланика, до момента в който не се реализира подобен прогрес, американската страна няма да има нужния физически личен състав за тази работа.

" Миналия месец 10 дипломати трябваше да изоставен страната, тъй като бяха оповестени за личност нон грата, всичко това докара до понижаване на личния състав ни дотам, че ние физически не сме в положение да предоставяме услуги в Москва. ", призна Съливан.

Посланикът изрази вяра, че срещата сред съветския президент Владимир Путин и американския му Джо Байдън в Женева, ще усъвършенства обстановката с работата на дипломатическите задачи.

" Надявам се, че като вземем поради импулса, даден на срещата на нашите президенти в Женева, ще успеем да реализираме прогрес и да подобрим ситуацията, в което се намират дипломатическите задачи на двете ни страни ", сподели той.
 Посланикът на Съединени американски щати се завръща в Москва
Посланикът на Съединени американски щати се завръща в Москва

Русия и Белият дом възстановяват връзките

Посланикът напомни, че даже по време на Студената война дипломатическите задачи на Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики не престават да работят.

По-рано Съливан съобщи, че Путин и Байдън настрана са обсъждали въпроса за приемане на съветски визи от американски дипломати за работа в задачи на Съединени американски щати в Русия.

Припомняме, че Съливан се завърна в Москва Това сред Байдън и Путин за връщането на топ дипломатите в двете столици.
 Русия чака завръщането на американския дипломат до дни
Русия чака завръщането на американския дипломат до дни

Това стана след съглашението сред Байдън и Путин

Отношенията сред Москва и Вашингтон се утежняват от години, изключително откакто Русия анексира Крим от Украйна през 2014 година, намесата ѝ през 2015 година в Сирия и обвиняванията на Съединени американски щати - отречени от Москва - за интервенция в изборите през 2016 година, които вкараха Доналд Тръмп в Белия дом.

Диалогът потъна още повече през март, когато Байдън в изявление сподели, че счита, че ", което накара Русия да отзове посланика си Анатолий Антонов от Вашингтон за съвещания. Съединени американски щати отзоваха своя дипломат през април.
 Джон Съливан одобрен като дипломат на Съединени американски щати в Русия
Джон Съливан одобрен като дипломат на Съединени американски щати в Русия

Тръмп го номинира през октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР