Американският посланик в Москва Джон Съливан заяви, че Белият дом

...
Американският посланик в Москва Джон Съливан заяви, че Белият дом
Коментари Харесай

САЩ обмисля предложението на Путин за среща на петте големи на ООН

Американският дипломат в Москва Джон Съливан съобщи, че Белият дом обмисля предлагането на Русия да бъде проведена среща на върха на петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, наричани още " петте огромни " - Китай, Съединени американски щати, Франция, Англия и Русия, оповестява " Спутник ".

" Знам, че предлагането се преглежда от Белия дом и че президентът Доналд Тръмп приветства опцията да беседва с президента Владимир Путин. Ще забележим какъв ще е отговорът му ", уточни Съливан.

От своя страна съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов също удостовери часове по-рано, че " Съединените щати проучват самодейността ".

Дипломатът посъветва първо да се изчака реакцията на всички водачи, преди да се пристъпи към детайлите по организацията, в това число датата и мястото на срещата.

На 23 януари, по време на петото издание на Световния конгрес за Холокоста в Йерусалим, съветският президент предложи петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да обсъдят въпросите за сигурността на среща на най-високо ниво.

Тогава Путин съобщи, че формалното предложение ще бъде изпратено до другите водачи неотложно.

Ден по-късно представителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери, че Китай и Франция поддържат самодейността. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР