Американският посланик в България Кенет Мертен заяви пред БНТ, че

...
Американският посланик в България Кенет Мертен заяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Американският посланик иска да види по-малка зависимост на България от Русия в енергетиката

Американският дипломат в България Кенет Мертен съобщи пред Българска национална телевизия, че Съединени американски щати биха желали да видят по-малка взаимозависимост на страната ни от Русия в избрани сфери. Той уточни енергетиката като една от тях. По думите му никой няма проблем с Русия, която е съдействала доста за международната просвета и просвета, а с управляващите в страната, които са подхванали стъпки, заплашващи целия свят.

Той за следващ път акцентира, че не се е месил в сглобяването на държавно управление, каквито обвинявания насочва непрекъснато водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. По думите му това е работа на българите, които посредством гласуването си на избори показват какъв би трябвало да е кабинетът.

" Лидерът на " Възраждане " обича страната си, само че схваща и изяснява нашето въздействие изцяло неправилно. Ние пазиме позиции, това вършат дипломатите. Изказваме и застъпваме позициите на нашето държавно управление. Понякога съумяваме да убедим локалните управляващи, само че от време на време не ", добави Мертен.

 Американският дипломат отхвърли да е съгласувал хора за службите Американският дипломат отхвърли да е съгласувал хора за службите

Посланикът добави, че информациите, че е подправена, с цел да плаши хората. Според него това не е в дневния ред на нито една страна.

Той сподели още, че все още Съединени американски щати не планува нови наказания по световния закон " Магнитски " за български жители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР