Американският план за ограничаване на износа на петрол от Иран

...
Американският план за ограничаване на износа на петрол от Иран
Коментари Харесай

Техеран: САЩ няма да успеят да спрат износа на ирански петрол

Американският проект за ограничение на износа на нефт от Иран няма да успее, съобщи иранският външен министър Moxaмeд Джaвaд Зapиф пред локален вестник, представен от Ройтерс.

„ Ако американците желаят да продължат да имат вяра в тази опростена и невъзможна концепция, те би трябвало да осъзнаят и следствията от нея. Не може да мислят, че Иран няма да изнася нефт, до момента в който другите го вършат “, сподели Зариф.

Коментарът на Зариф идва в отговор на влизането в действие на американските наказания против Техеран и настояването на Вашингтон всички съдружници на Съединени американски щати да спрат да внасят ирански нефт.

По-рано президентът на Иран Хасан Рохани предизвести, че Техеран може да блокира износа на нефт от Персийския залив като затвори Ормузкия пролив, в случай че Съединени американски щати опитат да блокират иранският експорт.

„ Американците пробват да основат фронт против Иран. Ние няма да позволим да бъдем въвлечени в борба с Америка, попадайки в този капан и действайки на бойното поле. “

Коментирайки изявлението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп от предишния месец, в който той съобщи, че е подготвен да се срещне с водачите на Иран, Зариф сподели, че въпреки в предишното Оман и Швейцария да са играли ролята на медиатори в договарянията със Съединени американски щати, сега не се водят директни или индиректни договаряния с американци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР