Американският писател Джонатан Лител е пътувал до Украйна няколко пъти

...
Американският писател Джонатан Лител е пътувал до Украйна няколко пъти
Коментари Харесай

Американски писател: Западът сам позволява на Путин да повярва в победата

Американският публицист Джонатан Лител е пътувал до Украйна няколко пъти от началото на войната и написа публикация, обобщаваща годишнината от съветската инвазия. Преводът на публикацията му на съветски е оповестен от съветското опозиционно издание " Медуза " и представен от Руската работа на Би Би Си.

Той счита, че вследствие на войната Русия дефинитивно ще се трансформира във " васал на Китай " . Но макар обстоятелството, че по-голямата част от съветската войска е разрушена, Путин продължава да има вяра, че успеха към момента е допустима.

В същото време самият Запад дава опция на Путин да повярва в това , уверен е Лител, заради продължаващите дипломатически ангажименти. " Каквато и помощ да дава Западът на Украйна, той обезверено се пробва да обясни, че има свои лични ограничавания. Сега някои водачи настойчиво споделят на целия свят, че не можем да предоставим на украинците авиация, ракети с огромен обхват, и т. н. Замислят ли се по какъв начин Путин приема тези изявления? " - засегнат е Лител.

Когато една война е наложена, има единствено един излаз - да я спечелиш, уверен е писателят. Според него доста европейски страни не осъзнават действителната опасност от Русия, а Украйна в действителност заплаща с кръв за сигурността на Европа .

Затова Лител приканва западните страни да повярват в успеха и да не разрешават на Путин да победи.

" Победата на Европа във война, която не сме избрали, зависи от успеха на Украйна . И нашата първа стъпка по пътя към нея ще бъде да повярваме в тази победа ", написа той.
 365 дни война в Европа, 24.02.2022 – 1 година по-късно
365 дни война в Европа, 24.02.2022 – 1 година по-късно

Украйна би трябвало да се отбранява, спазвайки интернационалното право и фундамента на актуалната система на интернационалните връзки. Това обаче е част от цената, която се плаща
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР