Американският пилот от Формула 2 Хуан Мануел Кореа е бил

...
Американският пилот от Формула 2 Хуан Мануел Кореа е бил
Коментари Харесай

Кореа излезе от комата, предстоят му нови операции

Американският водач от Формула 2 Хуан Мануел Кореа е бил изваден от изкуствената кома, откакто е посочил усъвършенствания в виталните си индикатори. Въпреки това неговото положение остава съществено след злополуката на белгийската писта " Спа " на 31 август, в която почина различен водач от шампионата - Антоан Юбер.

Кореа претърпя интервенции на краката си в град Лиеж покрай пистата " Спа ", а при превозването му в Лондон бе диагностициран с изострен респираторен проблем, поради което бе подложен на изкуствено дишане.

Родителите на Кореа споделиха в обществените мрежи, че в събота младият авто водач е към този момент в схващане. " Пълното му пробуждане ще отнеме няколко дни, защото той бе в кома в продължение на над две седмици. Хуан Мануел ще остане под наблюдаване в интензивното поделение, като измежду докторите той е доста слаб. Приоритет за Хуан Мануел към този момент стават фрактурите на краката му. Той се нуждае от нова интервенция, с цел да се минимизира рискът от необратими контузии, само че за осъществяването й белите му дробове би трябвало да са задоволително мощни, че да устоят на сходна интервенция ".

American F2 driver Juan Manuel Correa has been taken out of an induced coma.https://t.co/tNadmSm3li
— ESPN F1 (@ESPNF1) September 21, 2019
Кореа е американски водач, само че с еквадорски корени. Той се състезава под флага на Съединени американски щати, където живее от 10-годишна възраст. Само седем дни преди случая си Кореа тества Ф1 болида на Алфа Ромео от сезон 2013.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР