Американският пазар продължи да се покачва и през миналата седмица,

...
Американският пазар продължи да се покачва и през миналата седмица,
Коментари Харесай

Нови рекорди на Уолстрийт, но при много слаби покупки

Американският пазар продължи да се повишава и през предходната седмица, като главните показатели прибавиха нови 2%.

Европа изостана от наклонността на растеж и даже новината за напредъка на договарянията за ръководеща коалиция в Германия не бяха задоволителни, с цел да качат немските акции. Реакцията на пазара беше доста слаба и отстъпи на по-силния спад при започване на седмицата, когато вложителите бяха обезпокоени от слуховете за понижение на покупките на щатски държавни скъпи бумаги от Китай. Те се оказаха неоснователни, само че съумяха да оттеглен част от купувачите на акции при започване на седмицата, най-много от пазарите отвън Съединени американски щати.

Щатските вложители не обърнаха значително внимание на спекулациите и се концентрираха върху корпоративните доклади.

Рекордите на Уолстрийт, обаче, слагат пазара на границата на прекупените стойности. Това демонстрира мощният подтик за покупки сега, само че може да докара до спад в кратковременен проект, когато по-предпазливите вложители стартират да понижават позициите си в акции. Рискът от продажби ще нарасне, когато завърши сезона на докладите и главният мотор за пазара сега се изчерпи.

Оборотите на търговията през предходната седмица понижиха доста в съпоставяне със междинното за предходните няколко месеца.

Данните за интервала демонстрират 2.1 милиарда изтъргувани акции в показателя S&P 500, по отношение на над 8 милиарда седмица по-рано. Евентуалната промяна на щатския пазар ще бъде опция за покупки на акции от най-перспективните браншове за този стадий на икономическия цикъл. Още повече, че следващите стопански вести демонстрираха неналичието на инфлация в Съединени американски щати и ще продължат да поддържат финансовите потоци към акциите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР