Американският пастор Андрю Брънсън ще кацне днес със самолет във

...
Американският пастор Андрю Брънсън ще кацне днес със самолет във
Коментари Харесай

Вашингтон очаква освободения от Турция американски пастор

Американският свещеник Андрю Брънсън ще кацне през днешния ден със аероплан във военна база край Вашингтон и евентуално ще посети Белия дом същия ден, съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръм.
Арестуваният в Турция US духовник може да получи 35 година затвор Властите в южната ни съседка го упрекват в терористична активност
„ Много сме удовлетворени, че той се връща измежду нас”, сподели Тръмп пред кореспонденти. Президентът на Съединени американски щати имаше поради освобождението от турския съд на пастора Андрю Брънсън.

Случаят с американския свещеник, съден в Турция по обвинявания в тероризъм и шпионаж, стои в основата на дипломатическата рецесия сред Анкара и Вашингтон.

Американският президент сподели, че не е сключвано никакво съглашение с Турция за анулация на американските наказания в подмяна на освобождението на Брънсън.
Съединени американски щати постановат наказания на турски министри поради случая с пастора Брънсън Американският свещеник Андрю Брънсън е упрекван от Турция във връзки с терористични организации
Брънсън ще дойде в Германия за медицински прегледи във военновъздушната база „ Рамщайн”, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Адвокатът му съобщи, че пасторът ще остане в Германия два дни, преди да се завърне в Съединени американски щати. Говорител на Белия дом обаче сподели, че Брънсън се чака да дойде във военновъздушната база „ Андрюс” край Вашингтон през днешния ден по обед.

Вчера турският съд анулира домашния арест и възбраната за пътешестване на пастора и постави завършек на задържане, провокирало дипломатическа рецесия с Вашингтон.

Американският свещеник бе подложен под домакински арест през юли, откакто прекара близо две години в затвор в Турция. Турските управляващи го упрекнаха в дейности в интерес на мрежата на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен и на групировката Кюрдска работническа партия (ПКК).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР