Американският пастор Андрю Брансън, освободен от турски съд на 12

...
Американският пастор Андрю Брансън, освободен от турски съд на 12
Коментари Харесай

Пастор Брансън се завърна в САЩ

Американският свещеник Андрю Брансън, освободен от турски съд на 12 октомври, се срещна с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Белия дом и се моли за него в наличието на публицисти. Излъчването онлайн от Овалния кабинет съобщи Си Ен Ен.

WELCOME HOME PASTOR ANDREW BRUNSON! pic.twitter.com/HijeAGU1gy
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 октомври 2018 година

" Господи, приканвам те да излееш Светия Дух върху президента Тръмп и да го възнаградиш с божествена мъдрост, с цел да може той да извърши всичките свои проекти и проектите на тази страна ", сподели пасторът, коленичил пред Тръмп. " Моля те да го защитиш от клюка и от врагове, които се пробват да му попречат ", добави той.
Брансън благодари на президента и администрацията на Съединени американски щати за помощта и поддръжката за него и фамилията му по време на правосъдния развой в Турция.
Пасторът прелетя със аероплан до военна база " Андрюс " покрай Вашингтон. Преди това той беше прегледан от лекари в американска болница в Германия.
На 12 октомври съдът в турския град Измир осъди Брансън на три години затвор, само че реши да го освободи от ареста, като се съобрази с времето, което е излежал в процеса на разглеждане на делото. Съдът също по този начин подвигна възбраната му да напуща страната.
Администрацията на Тръмп неведнъж настояваше турските управляващи да освободят свещеника и да му разрешат да се върне в родината си. В четвъртък вестник " Вашингтон пост " заяви, че Съединените щати и Турция са постигнали съглашение за освобождението на пастора и премахването на глобите на Съединени американски щати против Турция.
Брансън, който живееше в турския град Измир, беше задържан през ноември 2016 година по обвинявания за връзки с Кюрдската работническа партия и неразрешената в Турция организация ФЕТО. Последните са почитатели на ислямския просветител Фетулах Гюлен, който живее в Съединените щати. Анкара има вяра, че поддръжниците на Гюлен са били уредници на опита за прелом, осъществен в Турция през 2016 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР