Американският оръжеен гигант RTX Corp. (по-рано Raytheon Technologies) отчете нетна

...
Американският оръжеен гигант RTX Corp. (по-рано Raytheon Technologies) отчете нетна
Коментари Харесай

Американският оръжеен гигант RTX с нетна загуба от близо $1 милиард

Американският оръжеен колос RTX Corp. (по-рано Raytheon Technologies) регистрира чиста загуба през третото тримесечие и понижени доходи, главно заради изтеглянето от пазара на моторите Pratt & Whitney.

В известието на компанията се споделя, че чистата загуба за тримесечието е 984 милиона $, или 68 цента на акция, до момента в който за същия интервал на предходната година, финансовият резултат е бил облага от 1,39 милиарда $, или 94 цента на акция.

За перода в същото време приходите на RTX са паднали с 21% до $13,46 милиарда Показателят включва и еднократно отписване на $5,4 милиарда заради евакуиране на мотори.

Анализаторите, интервюирани авансово от FactSet, са оценили междинната поправена облага на компанията на 1,22 $ на акция, при доходи от 18,6 милиарда $.

Съобщава се, че компанията би трябвало да изтегли от приложимост 600 до 700 самолетни мотора Pratt & Whitney от 2023 година до 2026 година, като по-голямата част ще бъде изтеглена до началото на идната година.

Причината за изтеглянето е в замърсяването на металният прахуляк, употребен за изработката на някои елементи, което може да понижи " живота " им.

Ръководството на RTX утвърди стратегия за назад изкупуване на акции на обща стойност до 10 милиарда $.

Освен това, компанията заяви за решението си да продаде подразделението си за киберсигурност и събиране на информация, за сумата от $1,3 милиарда Купувачът на подразделението не беше оголен.

От началото на тази година пазарната стойност на оръжейния колос е паднала с 27,5% (до 105,6 милиарда долара), до момента в който за същия интервал борсовият показател Dow Jones Industrial Average е изгубил 0,6%.

Raytheon е основана от сливането на фирмите United Technologies Corp. и Raytheon Co. през април 2020 година През юли 2023 година компанията промени наименованието си на RTX.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР