Американският оръжеен гигант RTX Corp. (по-рано Raytheon Technologies) отчете нетна

...
Американският оръжеен гигант RTX Corp. (по-рано Raytheon Technologies) отчете нетна
Коментари Харесай

Американски оръжеен гигант с нетна загуба от близо $1 милиард

Американският оръжеен колос RTX Corp. (по-рано Raytheon Technologies) регистрира чиста загуба през третото тримесечие и понижени доходи, главно заради изтеглянето от пазара на моторите Pratt & Whitney.

В известието на компанията се споделя, че чистата загуба за тримесечието е 984 милиона $, или 68 цента на акция, до момента в който за същия интервал на предходната година, финансовият резултат е бил облага от 1,39 милиарда $, или 94 цента на акция.

За перода в същото време приходите на RTX са паднали с 21% до $13,46 милиарда Показателят включва и еднократно отписване на $5,4 милиарда заради евакуиране на мотори.

Анализаторите, интервюирани авансово от FactSet, са оценили междинната поправена облага на компанията на 1,22 $ на акция, при доходи от 18,6 милиарда $.

Съобщава се, че компанията би трябвало да изтегли от приложимост 600 до 700 самолетни мотора Pratt & Whitney от 2023 година до 2026 година, като по-голямата част ще бъде изтеглена до началото на идната година.

Причината за изтеглянето е в замърсяването на металният прахуляк, употребен за изработката на някои елементи, което може да понижи " живота " им.

Ръководството на RTX утвърди стратегия за назад изкупуване на акции на обща стойност до 10 милиарда $.

Освен това, компанията заяви за решението си да продаде подразделението си за киберсигурност и събиране на информация, за сумата от $1,3 милиарда Купувачът на подразделението не беше оголен.

От началото на тази година пазарната стойност на оръжейния колос е паднала с 27,5% (до 105,6 милиарда долара), до момента в който за същия интервал борсовият показател Dow Jones Industrial Average е изгубил 0,6%.

Raytheon е основана от сливането на фирмите United Technologies Corp. и Raytheon Co. през април 2020 година През юли 2023 година компанията промени наименованието си на RTX.
 Американският оръжеен колос RTX скапе многомилиардна договорка със Саудитска Арабия
Американски оръжеен колос скапе многомилиардна договорка със Саудитска Арабия

Какво предвиждаше договорката и за какво се стигна до прекратяването й
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР