Американският онлайн гигант Амазон започна да предлага нова услуга в

...
Американският онлайн гигант Амазон започна да предлага нова услуга в
Коментари Харесай

"Амазон" започна доставки до багажника на автомобила

Американският онлайн колос " Амазон " стартира да предлага нова услуга в 37 града в Съединени американски щати. Служители на компанията към този момент вършат доставки непосредствено до багажника на автомобила на клиента. За да се възползва от безплатната услуга обаче, клиентът би трябвало да си направи специфичен профил на уеб страницата на " Амазон ", посредством който ще разрешава багажникът на колата да се отваря без ключ.

Подобни доставки изискват и подобаващ автомобил. От компанията прецизират, че съвсем всички модели на Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac и Volvo след 2015 година са подобаващи за задачата.

Услугата Amazon Key In-Car разчита на интернет връзката на автомобила, с цел да отваря отдалечено багажника. Доставчиците на " Амазон " получават еднократен достъп за отваряне на багажника, като за задачата се употребява камера, с цел да може да се следи целият развой по оставяне на пратката. След като всичко завърши, клиентът изпраща сигнал до колата, която автоматизирано затваря багажника.

От " Амазон " прецизират, че колата би трябвало да е паркирана в радиус от няколко жилищни здания от адреса, който е посочен за доставка. След това би трябвало да се добави какъв цвят и модел е автомобилът и посредством GPS транспортното средство ще бъде намерено.

Услугата стартира да се предлага в отговор на зачестилите обири на доставени до входната врата пакети. Това е принудило всеобщо клиентите на " Амазон " в Съединени американски щати да пренасочват доставките си към адресите на свои родственици, с цел да е несъмнено, че ще има човек, който да ги вземе.

Разбира се, има и някои ограничавания за поръчката. Пакетите не би трябвало да тежат повече от 23 кг, а размерът им да не надвишава 66/53/40 см. Освен това не би трябвало да костват повече от 1300 $.

Засега услугата ще бъде предлагана в градове като Далас, Лос Анджелис, Атланта и Чикаго, само че се чака скоро да обхване и повече региони.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР