Американският онлайн гигант Amazon е използвалл редица незаконни стратегии за

...
Американският онлайн гигант Amazon е използвалл редица незаконни стратегии за
Коментари Харесай

Американската компания, която спечели $1 милиард, благодарение на таен алгоритъм

Американският онлайн колос Amazon е използвалл редица противозаконни тактики за увеличение на облагите на своята империя за онлайн търговия, в това число логаритъм, който е повишил цените, плащани от семействата в Съединени американски щати, с над $1 милиард.

Това настояват специалистите от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати - FTC, представени от Reuters.

През септември против компанията е подаден иск от страна на Федералната комерсиална комисия, само че доста детайлности оставаха скрити до 2 ноември, когато в Окръжния съд на Съединени американски щати в Сиатъл разгласява редактирана версия на желае.
 Снимка 590860
Източник:

Тайният логаритъм

Amazon, която има 1 милиард продукта в своя онлайн супермаркет, е основала скришен логаритъм с вътрешно кодово име Project Nessie, с цел да разпознава съответни артикули, за които предвижда, че други онлайн магазини биха последвали вероятно нарастване на цените от нейна страна.

Amazon употребява плана, с цел да извлече повече от един милиард $ непосредствено от джобовете на американците ", споделят от FTC.
 Най-големият по оборот онлайн търговец в света Amazon наема 250 000 чиновници
Най-големият по оборот онлайн търговец в света наема 250 000 чиновници

Гигантъте вторият по величина частен шеф в Съединени американски щати

Говорителят на Amazon Тим Дойл от своя страна твърди, че " комисията жестоко и неправилно разказва инструмента за ценообразуване, като също така компанията е спряла да го употребява преди няколко години ".

" Amazon стартира да тества логаритъма за ценообразуване през 2010 година, тъй като желае да ревизира дали други онлайн търговци на дребно наблюдават нейните цените и да увеличи цените на артикули, които евентуално ще бъдат следени от съперниците ", написа в жалбата.

След като външните търговци на дребно в действителност стартират да следват или да усилват личните си цени, Amazon стартира да продава продукта на още по-завишена цена, което в последна сметка води до свръхпечалба от $1 милиард.
 Amazon влага $4 милиарда в Anthropic - съперник на основателя на ChatGPT
Amazon влага $4 милиарда в съперник на основателя на ChatGPT

Двете компания обявиха, че отсега нататък ще бъдат в стратегическо сътрудничество
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР