Американският национал Матю Андерсън е пред договор с италианския гранд

...
Американският национал Матю Андерсън е пред договор с италианския гранд
Коментари Харесай

Матю Андерсън напуска Зенит и преминава в Модена

Американският национал Матю Андерсън е пред контракт с италианския гранд Азимут Лео Шус (Модена). Според La Gazzetta dello Sport към този момент е подписан двугодишен контракт. Volleyball.it оповестява, че договорката още не завършена, само че има авансово съглашение сред Матю Андерсън и Модена.
Това обаче към този момент са детайло. Факт е, че американецът, който 7 години игра за Зенит (Казан), ще напусне съветския гранд.

Новината за възможния трансфер се появи още преди месец.

Настоящият отбор на Андерсън - Зенит (Казан) е наясно с договарянията и с волята на състезателя, а в Русия към този момент интензивно разискват кой би могъл да е заместникът му. Спрягат се имената на волейболистите на Факел (Новий Уренгой) Егор Клюка и Дмитрий Волков.

В Модена 31-годишният американски национал ще играе паралелно със сънародниците си Мика Кристенсън и Максуел Холт. В Зенит Андерсън играеше най-вече като посрещач, само че в този момент най-вероятно ще желае да играе като диагонал, постът на който се изявява в националния тим на Съединени американски щати.

Тук обаче изниква нов огромен въпрос: На каква позиция ще продължи да играе звездата Иван Зайцев? Той има контракт с клуба за още един сезон и мина в Модена преди началото на сезона с ясната цел да играе като диагонал, а не като посрещач, както в Перуджа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР