Американският министър на отбраната Лойд Остин потвърди на среща с

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин потвърди на среща с
Коментари Харесай

Пентагонът потвърди подкрепата за Украйна

Американският министър на защитата Лойд Остин удостовери на среща с президента Володимир Зеленски в четвъртък, че Съединените щати ще продължат да работят интензивно с Украйна и нейните съдружници и сътрудници, с цел да дават на украинската войска всичко належащо, с цел да успее на бойното поле.

" Ние ще продължим да работим доста интензивно с Украйна и нашите интернационалните съдружници и сътрудници, с цел да подсигуряваме, че въоръжените сили на Украйна имат това, от което се нуждаят, с цел да бъдат сполучливи на бойното поле ", сподели прессекретарят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Патрик Райдър пред кореспонденти в четвъртък , оповестява " Укринформ ".

Остин акцентира персоналния си ангажимент и присъединяване в казуса, както и съдействието си с интернационалните водачи, сподели той.

" Имаше също по този начин опция да обсъдим дълготрайните условия за качества на Украйна и по какъв начин да ги подкрепим в бъдеще във връзка с възпирането на съветската експанзия ", добави Райдър.

Припомняме, че президентът Зеленски се срещна с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Джеймс Остин по време на визитата си във Вашингтон, окръг Колумбия в четвъртък.
 Белият дом с нов пакет военна помощ за Украйна
Белият дом с нов пакет военна помощ за Украйна

Противовъздушна отбрана, муниции, артилерия и други оръжия

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан по-рано разяснява, че президентът Джо Байдън ще разгласи през днешния ден нов боен пакет за поддръжка на Украйна в нейната контраатака. 

Той включва " спомагателни муниции за обезпечени от Съединени американски щати високобронирани системи, противотанкови качества, артилерия. "

Включва и системи за противовъздушна защита и други оръжия, с цел да помогне на Киев преди тежката зима, добави Съливан.

Времето на пакета съответствува с визитата на президента на Украйна в Белия дом.

Засега няма планувани , сподели Белият дом. Той обаче не изключи опцията да ги даде в бъдеще.

Съливан добави, цитирайки Байдън, че " в края на деня главната линия за мира в Украйна е суверенитетът и териториалната целокупност ".

За по-нататъшни двустранни старания ще работи чиято съществена задача ще бъде да " ангажира частния бранш, страни сътрудници и украински сътрудници за генериране на интернационалните вложения в Украйна и за възстановяване на бизнес климата в страната ", добави Съливан.
 Зеленски дойде във Вашингтон с топ приоритет - Противовъздушна отбрана за Украйна
Зеленски дойде във Вашингтон с топ приоритет - Противовъздушна отбрана за Украйна

Украинският водач ще организира диалози за обезпечаване на повече американски оръжия

Назначаването на Прицкер бе оповестено по-рано този месец. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg