Американският министър на отбраната Лойд Остин обсъди с колегите си

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин обсъди с колегите си
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона обсъди севернокорейската заплаха с японския и южнокорейския си колега

Американският министър на защитата Лойд Остин разиска с сътрудниците си от Япония и Южна Корея опасността от Северна Корея след поредицата ракетни тествания на Пхенян, заяви Пентагонът, представен от Ройтерс.

"Лидерите подчертаха, че тестванията на балистични ракети на Северна Корея дестабилизират районната сигурност и са в явно нарушаване на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", съобщи представителят на военното ведомство на Съединени американски щати Джон Кърби.

Напрежението в интернационален проект нараства поради поредност севернокорейски тествания на балистични ракети, дейности, които от дълго време са неразрешени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. През януари беше регистриран рекорден брой сходни тествания, в това число на нов тип "хиперзвукова ракета ", способна да маневрира при огромна скорост.

Във вторник Северна Корея се похвали, че е една от дребното страни в света, които имат нуклеарно оръжие и усъвършенствани ракети и че само тя се е изправила против Съединени американски щати, "разтърсвайки света " с ракетни тествания, добавя Българска телеграфна агенция.

Спътникови фотоси демонстрираха по какъв начин стотици хора репетират във обединения в Пхенян, което е знак, че Северна Корея може да приготвя боен церемониал на фона на повишилото се интернационално напрежение към ракетните тествания, съобщи Асошиейтед прес.

Съобщението направи уеб сайтът "38 Норт " (38 North), който уточни, че фотосите са направени на 5 февруари от летище в севернокорейската столица, на което са се правили подготовки за предходни паради, а това може да е сигнал, че следва нов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР