Американският милиардер Тим Дрейпър заяви, че разполага с достатъчно подкрепа,

...
Американският милиардер Тим Дрейпър заяви, че разполага с достатъчно подкрепа,
Коментари Харесай

Американски милиардер иска Калифорния да бъде разделена на три щата

Американският милиардер Тим Дрейпър съобщи, че разполага с задоволително поддръжка, с цел да изиска жителите на Калифорния да се произнесат дали техният щат - най-многолюдният в страната, да бъде разграничен на три, съобщи Асошиейтед прес.

Дрейпър възнамерява идната седмица да показа на държавния секретар на Калифорния петиция с над 600 000 подписа. За да бъде въпросът подложен за гласоподаване на изборите през ноември са нужни 366 000 подписа.

Предприетите в предходните години старания самодейността " Кал 3 " да стигне до гласоподавателите се провалиха и Конгресът би имал последната дума за триумфа й.

Нейните поддръжници считат, че щатът се е увеличен прекалено много, с цел да дава отговор дейно на потребностите на калифорнийците. Според съперниците й обаче разделянето му на три елементи по никакъв метод няма да реши икономическите и политическите му проблеми.

Дрейпър предлага трите нови щати да се назовават Калифорния, Северна Калифорния и Южна Калифорния, само че какви да са названията ще решат локалните поданици, в случай че самодейността успее.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР