Американският милиардер, изобретател и инвеститор Илон Мъск е убеден, че

...
Американският милиардер, изобретател и инвеститор Илон Мъск е убеден, че
Коментари Харесай

Илон Мъск: Изкуственият интелект може да доведе до световна война

Американският милиардер, откривател и вложител Илон Мъск е уверен, че съперничеството сред страните за водачество в областта на изкуствения разсъдък може да стане причина за експлоадиране на международна война, съобщи ТАСС. Той декларира това на страницата си в Twitter.

Нобелови лауреати: Главните закани за човечеството са...

Мъск отбелязва, че Русия и Китай са се присъединили в проучванията в региона на основаване на изкуствен интелект, и скоро образецът им ще бъде последван от други страни, постигнали триумфи в компютърните науки.
China, Russia, soon all countries w strong computer science. Competition for AI superiority at national level most likely cause of WW3 imo.
— Elon Musk (@elonmusk) September 4, 2017 " От моя позиция, конкуренция за предимство в региона на изкуствения разсъдък е най-вероятната причина за трета международна война ", е написал той. При това предприемачът прецизира, че войната може да бъде инициирана не от водач на някоя страна, а от самия изкуствен интелект, ако вземе решение, че " превантивният удар е най-вероятният път към успеха ".

Изчислиха по кое време изкуственият разсъдък ще размени индивида

На страницата си в Twitter Мъск се базира на публикация, отдадена на изявление на президента на Русия Владимир Путин по време на среща с възпитаници и студенти в Ярославъл.
Достъпът неразрешен: 9 места, които в никакъв случай няма да посетите (СНИМКИ)

" Изкуственият разсъдък е бъдещето освен на Русия, само че и на цялото човечество - акцентира Путин. - С изкуствения разсъдък са свързани колосални благоприятни условия и сложни за прогнозиране през днешния ден закани. " По мнението му, оня, който стане водач в тази област, ще е стопанин на света. " Не бих желал този монопол да е концентриран в нечии съответни ръце ", сподели съветският президент. По тематиката Как ще наподобява светът през 2030 година? Изкуственият разсъдък към този момент победи индивида, само че дали ще го " тушира "? Стивън Хокинг: Изкуственият разсъдък може да ни погуби
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР