Американският милиардер Илон Мъск заяви в сряда каза, че е

...
Американският милиардер Илон Мъск заяви в сряда каза, че е
Коментари Харесай

Мъск е оптимист за сделката с Twitter, макар че „плаща твърде много за компанията

Американският милиардер Илон Мъск съобщи в сряда сподели, че е разчувствуван от идното придобиване на Twitter, макар че той и други вложители заплащат по-висока от действителното цена за   компанията за обществени мрежи, съобщи Ройтерс.

Мъск, който е основен изпълнителен шеф на Tesla, разяснява договорката време на конферентен диалог след публикуването на тримесечния доклад на производителя на електрически транспортни средства. Най-богатият човек в света ще продължи с покупката на Twitter, откакто по-рано се опита да се откаже от договорката за 44 милиарда $.

Мъск разказа Twitter като актив, който отдавна „ чезне “. „ Аз и другите вложители явно надплащаме за Twitter сега. Дългосрочният капацитет за Twitter съгласно мен е с порядък по-голям от сегашната му стойност “, сподели той.

В същия конферентен диалог Мъск сподели огромен оптимизъм и за бъдещето на Tesla. Според него компанията за електрически коли, която сега има пазарна капитализация под 700 милиарда $, може да коства повече от общата пазарна стойност от 2,3 трлн. $ на Apple и 2,1 трлн. $ на производителя на нефт Saudi Aramco.

Мъск се пробва да събере пари, с цел да финансира покупката на Twitter, а някои специалисти споделят, че може да се наложи да продаде акции на Tesla за още към 3 милиарда $, с цел да го направи – нещо, което тормози вложителите на компанията за електрически коли.

Съдия от Делауеър сложи на пауза на делото на Twitter против Илон Мъск, давайки на милиардера период до 28 октомври да завърши договорката.

Мъск, който е основен изпълнителен шеф още на SpaceX, Neuralink и Boring Company, сподели в сряда, че няма сегашен проект да ги комбинира с Twitter под един чадър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР