Американският милиардер Илон Мъск предлага Тайван да стане специален административен

...
Американският милиардер Илон Мъск предлага Тайван да стане специален административен
Коментари Харесай

Илон Мъск с ново 20: предлага Тайван да стане специален административен район на Китай

Американският милиардер Илон Мъск предлага Тайван да стане специфичен административен регион на Китай, каквито са Хонконг и Макао. Той изрече това мнение в изявление за английския в. „ Файненшъл таймс “.

„ Моята рекомендация... би била да се намерения за специфична административна зона за Тайван, което е относително задоволително, евентуално не всички ще са щастливи. А това е допустимо и мисля, че евентуално в действителност те биха могли да реализират уредба, която да е по-смекчена, в сравнение с Хонконг “, сподели милиардерът, основен изпълнителен шеф на компанията „ Тесла “.

Мъск е обожател на Китай и е вложител в страната, а заводът на „ Тесла “ в Шанхай създава сред 30 и 50 % от общата продукция на компанията, отбелязва изданието.

Той счита, че спор за Тайван е неминуем, а това съгласно него ще има съществени последствия за света, в това число за световната стопанска система.

Мъск сподели, че не ненавижда някогашния американски президент Доналд Тръмп, въпреки да е влизал в конфликти с него. А също по този начин настоя, че сегашният държавен глава на Съединени американски щати Джо Байдън е прекомерно остарял, с цел да се кандидатира за втори мандат.

„ Не би трябвало да си прекомерно надалеч от междинната възраст на популацията, тъй като ще е много мъчно да бъдеш настоящ... Може би едно потомство разлика от междинната възраст е добре, само че две генерации? Когато имаш правнуци, не знам до каква степен си покрай хората? Дали изобщо е допустимо да бъдеш? “, съобщи той.

До наскоро Мъск поддържаше демократите в Съединени американски щати, само че в този момент е повече на страната на републиканците или вероятно се движи някъде по средата, показва „ Файненшъл таймс “.

Той сподели в изявлението, че обмисля основаването на „ супер сдържан супер комитет за политическо деяние “, който да поддържа претенденти с умерени възгледи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР