Американският милиардер Дан Фридкин обяви днес, че не възнамерява да

...
Американският милиардер Дан Фридкин обяви днес, че не възнамерява да
Коментари Харесай

Новият собственик на Рома взима допълнителни акции на ниска цена

Американският милиардер Дан Фридкин разгласи през днешния ден, че не има намерение да предлага награда на миноритарните вложители на Апелативен съд Рома, които оферират своите акции в обединена оферта. Предложението от миноритарните акционери ще бъде направено незабавно откакто магнатът си обезпечи цялостен надзор над италианския първокласен клуб.

Самият Фридкин трябваше да разкрие желанията си по какъв начин счита да ръководи Рома в особено изказване, поискано от италианския пазарен регулатор Consob. В него американецът споделя, че ще предложи 0.1165 евро (0,1372 долара) на акция, с цел да купи дяловете на въпросните вложители с най-малък дял на присъединяване в сдружението.

Сумата е в сходство с цената, контрактувана предходната седмица за закупуване на 86,6% дялове от консорциума, управителен от американския предприемач Джеймс Палота, който до момента контролираше тима. Но тази цена е близо пет пъти по-ниска от цената, на която се търгуваха акциите на клуба преди оповестяването на съглашението за договорката сред двамата мастодонти.

От този миг насам акциите на Рома са изгубили съвсем половината от цената си. Рано сутринта през днешния ден скъпите бумаги на италианския столичен клуб се търгуваха на 0.28 евро за единична численост.

През предходната седмица оперативното управление на Рома разгласи, че Фридкин е подписал съглашение за закупуване на клуба за близо 600 милиона евро, като в договорката влиза и 413 милиарда евро задължения на клуба, насъбрани от Палота и хората му. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР