Американският медиен гигант Мередит (Meredith) съобщи, че купува влиятелния издателски

...
Американският медиен гигант Мередит (Meredith) съобщи, че купува влиятелния издателски
Коментари Харесай

Консервативните братя Кох финансират покупката на списание "Тайм"

Американският медиен колос " Мередит " (Meredith) заяви, че купува авторитетния издателски конгломерат Тайм (Time Inc.) за 1.8 милиарда $, съобщи организация " Асошиейтед прес ".

650 милиона $ от финансирането идват от Koch Equity Development -KED на братята Чарлз и Дейвид Кох, само че посочи, че компанията няма да има места в съвета на " Мередит " или да въздействат върху редакторската политика. Сделката е била утвърдена единомислещо от препоръките на " Мередит " и " Тайм ". Тя би трябвало да завърши през първото тримесечие на 2018 година.

Общо двете компании имат доходи от 4.8 милиарда $ през предходната година. " Мередит " чака да спести до 500 милиона $ от разноски през първите две години след придобиването. Сред списанията, благосъстоятелност на Мередит, са " Хоум енд Гардънс, " " Фемили съркъл, " а Тайм има сп. " Тайм ", " Спортс илъстрейтет ", " Пийпъл " и " Форчън ".

Братята Кох са известни с поддръжката си за консервативни дела и са спонсори на Републиканската партия. Те оглавяват конгломентара " Кох индъстрис " и са известни бранители на либератариански и консервативни дела. Финансирали са организации, отричащи измененията в климата.

Бившият редактор на " Тайм " Чарлз Алекзандър съобщи, че договорката го кара да се усеща, като че ли работата, на която е посветил живота си, е хвърлена в отходния канал. Проблемът не е, че братята са консервативни, писа той в The Nation, припомняйки, че създателите на " Тайм " също са били такива.

Проблемът, споделя Алекзандър, е, че те " са финансирали дезинформационна акция, основана, с цел да убеди обществото и политиката, че климатичните промени не са мотив за терзание. Всеки почитан академик ще ви каже, че световното стопляне е втората най-голяма опасност за човечеството след нуклеарните оръжия. "

Джеф Джарвис – някогашен шеф на корпорацията Time, а в този момент началник на Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism, съобщи, че инвестицията е " доста тревожна ", макар обстоятелството, че списанието към този момент е изгубило въздействието си.

" Със списанията е свършено. Само на Доналд Тръмп му пука за " Тайм ". При други условия бих се радвал, че те са намерили кой да застане зад тях. Има потребност от виновни, основани на обстоятелства консервативни вести. Но братята Кох не просто са консервативни, те финансират агитация ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР