Американският лидер Джо Байдън пристигна в Израел като част от

...
Американският лидер Джо Байдън пристигна в Израел като част от
Коментари Харесай

Байдън каза, че е роден в Израел

Американският водач Джо Байдън дойде в Израел като част от задача в поддръжка на евреите и направи редица непредвидени изказвания по време на взаимна конференция с премиера Бенямин Нетаняху.

По-конкретно Байдън съобщи, че е роден в Израел. Въпреки това изказване на Байдън, раждането на американския водач в град Скрантън (Пенсилвания) на 20 ноември 1942 година е исторически факт. За неговите родственици е известно, че прапрапрадядото на президента на Съединени американски щати от страна на татко му е британец, а майка му е ирландка.

„ Държавата Израел е родена за сигурността на евреите по света и аз също съм роден там “, сподели ръководителят на Белия дом.
В същото време нито Байдън, нито администрацията на Белия дом разясниха по никакъв метод изказването на американския водач за раждането му в Израел.

Руското външно министерство обаче не пропусна да коментира думите на Байдън. Мария Захарова означи в канала си в Telegram, че в случай че думите на Байдън са правилни, той няма да може да взе участие в президентските избори в Съединени американски щати и затова няма да заема този висок пост.

„ Руската „ интервенция в американските избори “ става все по-усъвършенствана “, разяснява Захарова думите на Байдън.

Добре прочут факт в американското законодателство: единствено роден в Съединените щати може да бъде президент на страната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР