Американският лек петрол изгуби 6,98% до 18,40 долара за барел,

...
Американският лек петрол изгуби 6,98% до 18,40 долара за барел,
Коментари Харесай

Бенчмарковите сортове петрол започнаха седмицата на червено

Американският лек нефт изгуби 6,98% до 18,40 $ за барел, а сортът брент - 1,82% до 25,96 $ за барел. Същевременно уралс нарастна с 9,04% до 21,10 $ за барел, а природният газ - с 3,6% до 1,958 $.

Заради ценовите намаления петролният колос Chevron за повторно от началото на годината разгласи, че ще намали финансовите си разноски, съобщи Oilprice. Този ход цели запазването на размера на дивидентите на акционерите на компанията.

Така вместо да вложи в финансови разноски 16 милиарда $, както се очакваше авансово, колосът ще намали тази сума до 14 милиарда $ към този момент. Това е с 50% по-ниско намаляване, в сравнение с Chevron реализира през март. Тогава проектите на компанията бяха за стесняване на вложенията изключително в Съединени американски щати.

В петък основният изпълнителен шеф Майкъл Уирт разгласи, че тя няма да напусне интервенциите си във Венецуела. Този коментар идва месец откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заповяда на колоса да се изтегли от страната.

" Очевидно имаме намерение да осъществим условията на държавното управление, само че в действителност не свиваме множеството си действия и няма да напущаме страната ", сподели Уирт. " Само някои от нашите интервенции бяха редуцирани. "

След като от началото на март до момента банкрутираха две американски компании - Whiting Petroleum и Diamond Offshore Drilling, една от най-големите кредитни банки в страната - Wells Fargo сътвори екип, който да дава отговор за евентуалното изстрелване на банкрутите в бранша. От месеци се чака той да доближи пика си, откакто търсенето понесе удар и от ограниченията против ковид.

" Тези компании са бяха в заплаха още преди разразяването на пандемията ", сподели старшият шеф във Fitch Ratings Джон Кемф. " След 2015 и 2016 година те в никакъв случай не съумяха да възстановят счетоводните си доклади. Когато стресът пристигна, представителите на петролния бранш просто не бяха готови за него. "

Прогнозата на рейтинговата организация е, че общият размер на задълженията, по които петролните компании в Съединени американски щати ще банкрутират, да доближи 43 милиарда $. От Rystad Energy пък чакат съвсем 550 компании в страната да са застрашени от фалит. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР