Американският крайцер „Монтерей“ на ВМС на САЩ задържа кораб в

...
Американският крайцер „Монтерей“ на ВМС на САЩ задържа кораб в
Коментари Харесай

Американски крайцер задържа кораб с десетки руски оръжия в Арабско море

Американският крайцер „ Монтерей “ на Военноморски сили на Съединени американски щати задържа транспортен съд в Арабско море с съветски противотанкови ракети, китайски щурмови пушки, картечници и гранатомети, написа съветският вестник “Московский Комсомолец “.

Ракетният крайцер „ Монтерей “ на Американските военноморски сили е задържал транспортен съд без опознавателни знаци в Северно Арабско море. На борда на кораба е открита огромна пратка оръжия, заяви основаният в Бахрейн Пети флот на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Случката се е разиграла на 6-7 май, оповестява Ройтерс. А съгласно израелското издание хеликоптер SH-60 Seahawk, основан на крайцера " Монтерей ", е оказал помощ да се предотврати солидна доставка на нелегално оръжие, което е било превозено директно през интернационалните води в Северно Арабско море. Откриването на пратката с оръжие е станало на фона на напрежението в Йемен и опитите на Иран да поддържа настоящите там бунтовници хути. Въпреки това пратката може да бъде обвързвана и с други бойни групи в Африканския рог, Йемен или другаде.

Остава неразбираемо какъв е бил екипажът на арестувания транспортен съд, написа The Jerusalem Post. Крайцерът „ Монтерей “ наблюдава кораба в продължение на 36 часа, преди моряците му да се качат на борда му. Също по този начин няма изясненост за какво оръжията са иззети, а екипажът е освободен. Като се има поради, че цената на оръжието може да бъде в милиони долари, би било необичайно, в случай че екипажът не е забъркан в превозването му.

Съобщава се, че конфискуваните оръжия включват десетки съветски противотанкови управляеми ракети, хиляди китайски щурмови пушки вид 56, стотици автомати ПКМ (модернизирани „ Калашников “), снайпери и гранатомети, както и оптични прицели.

Екипажът на кораба е бил освободен след разпит. Експертите откриват от кое място е изпратено оръжието и за кого е предопределено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР