Американският космически апарат, предназначен да кацне на Луната, продължава да

...
Американският космически апарат, предназначен да кацне на Луната, продължава да
Коментари Харесай

Въпреки проблемите с изтичане на гориво американският космически апарат, предназначен да кацне на Луната, продължава да работи

Американският галактически уред, предопределен да кацне на Луната, продължава да работи макар проблемите с приключване на гориво, заяви Агенция Франс Прес.

Компанията " Астроботик ", която създаде спускаемия модул, планираше да реализира първото кацане на американски галактически транспортен съд на Луната след повече от 50 години.

В началото на седмицата " Астроботик " разгласи, че апаратът няма да кацне на лунната повърхнина.

Въпреки това екипите не престават да търсят способи за " удължение на живота му ", се споделя в известие на компанията от петък. Сега устройството се ръководи като галактически транспортен съд за събирането на допустимо най-вече данни. Според компанията аномалията, зародила малко след излитането на апарата в понеделник, може да бъде разследване от погрешно работещ клапан, предизвикал пръсване в резервоара и приключване на гориво от спускаемия модул.

До момента галактическият уред е останал в траекторията си и се намира на 350 000 км от Земята. На борда се намират научни принадлежности на НАСА, които сполучливо предават данни. Два от тези принадлежности мерят радиацията по време на полет, заяви НАСА.

Изпращането на галактически транспортен съд до Луната не е елементарно, написа в обществената мрежа " Екс " Ники Фокс, административен шеф на НАСА. Тя поздрави " Астроботик " за упоритата работа.

Все още не е ясно по какъв начин спускаемият модул ще приключи своето пътешестване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР