Американският корпус на морската пехота ще може да се сдобие

...
Американският корпус на морската пехота ще може да се сдобие
Коментари Харесай

V-247 Vigilant: безпилотен конвертоплан за морските пехотинци на САЩ

Американският корпус на морската пехота ще може да се снабди със лични ударни дронове. На 19 септември порталът Defense-blog.com заяви, че Bell Helicopter, част от американската корпорация Textron, за първи път е демонстрирала модел в цялостен размер на перспективния БПЛА V-247 Vigilant.

Морските пехотинци на Съединени американски щати са въоръжени с леките разследващи дронове Textron Systems RQ-7 Shadow и Boeing InSitu RQ-21A Blackjack. Освен това командването на морската пехота наема от Военновъздушни сили на Съединени американски щати дроновете MQ-9 и MQ-1 Predator.

За да понижат зависимостта си от Военновъздушни сили, морските пехотинци възнамеряват да се въоръжат със лични ударни дронове, способни да изхвърчат и кацат на кораби, да развиват висока скорост и да прекарват дълго време във въздуха, написа "Поглед инфо ".

Разработката на ударния дрон за потребностите на американската морска пехота стана известна през 2016 година Тогава компанията Bell Helicopter показа публично концепцията за безпилотен военен конвертоплан, наименуван V-247 Vigilant.

Дронът се създава като част от състезанието Marine Air Ground Task Force — Unmanned Expeditionary Capabilities. Според изискванията на състезанието устройството би трябвало да може да работи дружно с конвертопланите Bell Boeing MV-22 Osprey (модификацията на V-22 Osprey за морската пехота) и изтребителите-бомбардировачи F-35B.

В същото време дроновете би трябвало да бъдат оборудвани с разследващи модули, системи за електронна война и да носят разнообразни типове оръжия.

Планира се V-247 Vigilant да има три отделения във фюзелажа и две точки за окачване на крилата. Дронът може да бъде оборудван с дребни по мярка торпеда Mark 50, ракети AGM-114 Hellfire или JAGM (перспективни противотанкови ракети, създадени да заменят AGM-114). Дронът може да доближи скорост над 500 км/ч, да се изкачи на височина 7500 м, да прекара повече от 11 часа във въздуха и да придвижи съвсем звук потребен товар.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР