Американският конгресмен републиканец Адам Кинцингер заяви, че НАТО може да

...
Американският конгресмен републиканец Адам Кинцингер заяви, че НАТО може да
Коментари Харесай

US конгресмен: НАТО може да се справи с Русия за 3 дни

Американският конгресмен републиканец Адам Кинцингер съобщи, че НАТО може да оправи с Русия единствено за три дни, написа сп. " ".

Руският президент Владимир Путин от дълго време не е склонен с разширението на НАТО, като в месеците, предшестващи войната в Украйна, изрази угриженост по отношение на разширението на сферата на въздействие на Запада. По-специално Путин се опълчи на опцията Украйна да се причисли към организацията, напомня изданието.

Експерти показват угриженост, че руско-украинската война може да прерасне в по-голям спор с НАТО през близо 10-те месеца, откогато Путин стартира своята " специфична военна интервенция " в източноевропейската страна. Ако Путин нападне страна - членка на НАТО, тази страна може да се позове на член 5 от Устава на организацията, който гласи, че " нахлуване против един съдружник се смята за нахлуване против всички съдружници ", което всъщност значи, че може да бъде иницииран боен отговор от всички членове.

Кинцингер назова евентуалния спор сред НАТО и Русия " тридневна интервенция " в коментар в Twitter.

Републиканецът от Илинойс разсъждава за това по какъв начин съгласно него би изглеждал един спор сред НАТО и Русия, отговаряйки на въпрос в обществената мрежа за какво НАТО към момента не е победила Русия.

" Надявам се това да е смешка. НАТО против Русия - това би било като същинска тридневна интервенция ", написа конгресменът.

Кинцингер е гневен покровител на Украйна по време на целия спор и го назовава " геноцид ".

Макар че доста страни - членки на НАТО, предоставиха на Украйна военна и филантропична помощ по време на спора, те не се включиха директно в него. Международната общественост значително счита, че изпращането на техни войски в Украйна евентуално ще докара до ескалация на войната, написа " Нюзуик ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР