Американският конгресмен Дейна Рорабакър се обърна към президентската администрация с

...
Американският конгресмен Дейна Рорабакър се обърна към президентската администрация с
Коментари Харесай

В замяна на помилване Асанж готов да даде на Тръмп данни за руска ненамеса в изборите


Американският конгресмен Дейна Рорабакър се обърна към президентската администрация с предлагането да се обезпечи юридическа цялост на създателя на WikiLeaks Джулиан Асанж в Съединени американски щати. В подмяна, изясни конгресменът, Асанж е подготвен да даде доказателства, че Русия не е забъркана в хакването на сървърите на Демократическата партия по време на президентската акция през 2016 година.

Това заяви телевизия CNBC, базирайки се на обява на The Wall Street Journal.

Вестникът твърди, че концепцията е била показана по време на телефонен диалог на Дейна Рорабакър с Джон Кели, шеф на административните чиновници в Белия дом. Разговорът е бил извършен на 13 септември.

Рорабакър нарекъл хипотетичното съглашение сред Асанж и американските управляващи "помилване или нещо подобно", описа източник пред вестника.

Срещу помилването на Асанж държавното управление на Съединени американски щати ще получи твърди дискове и други носители, която съдържа информация, че Москва не е взела участие в хакерските офанзиви против електронната поща на демократите. Рорабакър удостовери, че е разговарял с Кели, само че отхвърли да разкрие детайлности.

В средата на август порталът The Daily Caller заяви, че Джулиан Асанж е обсъждал с Рорабакър своето завръщане в Съединени американски щати. Срещата се провела в еквадорското посолство в Лондон, където Асанж живее от 2012 година. Той изявил предпочитание да подписа договорка със Съединени американски щати, с цел да спре да живее в заточение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР