Американският конгрес публикува обновен вариант на DASKA - законопроекта за

...
Американският конгрес публикува обновен вариант на DASKA - законопроекта за
Коментари Харесай

Нови американски санкции удрят Путин и обкръжението му

Американският конгрес разгласява освежен вид на DASKA - законопроекта за отбрана на сигурността на Съединени американски щати от експанзията на Кремъл, оповестяват американските медии.
Документът съдържа текстове за подсилване на НАТО, битка с интернационалната киберпрестъпност и въвеждане на нови наказания против Русия.
Обновената версия на законопроекта е импортирана в Сената на 13 февруари.
CNSNews показва, че обновеният вид на DASKA ще засегне ръководещите в Москва и основни браншове на съветската стопанска система.
Освен това със законопроекта се разпореждат редица задължения на американските спецслужби.
В документа се показва да вземем за пример, че в границите на 180 дни от влизането му в действие, шефът на националното разузнаване Дан Коутс би трябвало да показа пред Конгреса обстоен доклад за персоналните активи и капиталите на съветския президент Владимир Путин.
Докладът би трябвало да включва информация за източниците на неговите приходи, както и тези на членовете на фамилията му, в това число "инвестиции, банкови сметки, дялове от уставни капитали ".
Освен това Конгресът ще чака информация за високопоставени задгранични политици и олигарси, поддържащи близки контакти с Путин.
Предполага се, че отчетът за активите на Путин няма да бъде засекретен, само че е допустимо да включва раздел, който няма да е обществено наличен.
В законопроекта се прецизира, че президентът ще разполага с 60 вместо с 90 дни за въвеждане на глобите, свързани с съветския държавен дълг, а самата възбрана стартира да работи 90 дни след влизането на закона в действие.
Налага се възбрана върху вложенията в съветски планове, свързани с полутечен природен газ отвън Русия, създаване на петролни залежи в Русия, в размер от 1 милион $ или общо 5 милиона за интервал от 12 месеца. Забраната важи и за всички съветски енергийни планове в чужбина, които се правят оценка над 250 милиона $.
Списъкът с банките, против които ще бъдат наложени наказания, ще бъде избран от президента на Съединени американски щати. В предходната версия присъстваше съответен лист с банки.
Заради похищаването на моряците в Керченския проток президента на Съединени американски щати би трябвало да вкара наказания против минимум 24 висши офицери от ФСБ, против които до момента не са налагани такива ограничения.
Най-късно 90 дни след влизането на закона в действие държавният секретар на Съединени американски щати би трябвало да излезе със мнение дали Русия дава отговор на критериите за държава-спонсор на тероризма.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР