Американският журналист и режисьор Брент Рено е бил убит в

...
Американският журналист и режисьор Брент Рено е бил убит в
Коментари Харесай

Убиха американския журналист и режисьор Брент Рено в предградие на Киев

Американският публицист и режисьор Брент Рено е бил погубен в Украйна, до момента в който е предавал събитията в град Ирпен - предградие на Киев, в което се водят всеобщи сражения сред двата враждуващи лагера.

Новината оповестиха от Министерството на вътрешните работи в Украйна. Още един публицист е бил ранен. Той е откаран в болница и все още няма подробна информация за положението му.

⚡️The chief of police in the region, Andrei Nebitov, reports that the occupiers killed American New York Times journalist Brent Renoud.

Another journalist was wounded.
— NEXTA (@nexta_tv)
50-годишният Рено е работил за редица американски медии и организации, в това число HBO, NBC и The New York Times. Той е бил сътрудник за NYT до 2015 година, само че не е изпълнявал работни отговорности за компанията в Украйна, оповестиха от вестника.

Първоначално в украинските медии се появи информация, че е „ погубен публицист на The New York Times “, само че съгласно изданието повода за това е, че Брент Рено е носел бадж с името на медията, който му е бил даден преди няколко години.

„ Дълбоко сме натъжени да научим за гибелта на Брент Рено “, споделя представителят на американския вестник Даниел Роудс Ха. „ Брент беше талантлив режисьор “.

Съветникът на украинския министър на вътрешните работи – Антон Герасченко, написа в Twitter, че журналистът „ заплати с живота си за това, че се опита да разкрие коварството, жестокостта и безмилостта на агресора “.

Детайлите към гибелта на 50-годишния мъж към момента не са разкрити.

Рено е работил с брат си Крейг по кино и телевизионни планове от конфликтни зони и горещи точки по света. През последното десетилетие братята са отразявали войните в Ирак и Афганистан, земетресението в Хаити, насилието на картелите в Мексико и бежанците в Централна Америка.

Брент Рено има премия " Пийбоди " за документален филм за учебно заведение в Чикаго, до момента в който е част от Vice News.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР