Американският журналист Еван Гершкович е обжалвал последното удължаване на задържането

...
Американският журналист Еван Гершкович е обжалвал последното удължаване на задържането
Коментари Харесай

Американският журналист Еван Гершкович обжалва последното удължаване на задържането му в Русия

Американският публицист Еван Гершкович е обжалвал последното удължение на задържането му в предварителния арест в Москва по обвинявания в шпионаж, които той отхвърля, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Лефортовският областен съд в Москва заяви, че е получил жалбата от екипа, който пази репортера на в. " Уолстрийт джърнъл ".

Гершкович беше задържан на 29 март в град Екатеринбург по обвинявания в шпионаж. Ако бъде приет за отговорен, той може да бъде наказан на до 20 години затвор.

Не е избрана дата за правосъдния развой, а в четвъртък задържането му в московския затвор Лефортово беше удължено с три месеца до 30 ноември.

Предишните две обжалвания през април и юни не бяха утвърдени.

Съединените щати настояват, че Русия употребява Гершкович за осъществяване на " заложническа дипломация " в миг, когато войната в Украйна утежни връзките сред Москва и Вашингтон до най-ниската им точка от повече от 60 години, отбелязва Ройтерс.

Съединени американски щати настояват, че обвиняванията против Гершкович са подправени, и упорстват за освобождението както на журналиста, по този начин и на различен американец - Пол Уилън, наказан в Русия за шпионаж през 2020 година на 16 години затвор. Уилън изтърпява в наказателна колония присъдата си по обвинявания в шпионаж, които той също отхвърля.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР