Американският журналист Брент Рено е загинал близо до Киев. Намерена

...
Американският журналист Брент Рено е загинал близо до Киев. Намерена
Коментари Харесай

На украинско КПП разстреляха американски журналист

Американският публицист Брент Рено е умрял покрай Киев. Намерена е карта на New York Times в него. Изданието заяви, че той не е извършил задачата на редакцията в Украйна. Негов сътрудник описа по какъв начин са били разстреляни на украински контролно-пропускателен пункт.

В мрежата се появи видео, в което раненият американски публицист Вайн, сътрудник на Брент Рено, споделя по какъв начин се е случило всичко. По думите му те желали да преминат по мостовете в Ирпен, където се водят боеве, с цел да снимат бягството на бежанците. Договорили се, че ще бъдат превозени през мостовете.

„ И когато карахме, те започнаха да стрелят по колата от контролно-пропусквателен пункт. И стреляха, до момента в който колата не се обърна ", споделя американецът.

" Видях по какъв начин Брент беше ударен във врата. Какво стана с него, не знам. Ние бяхме разграничени. Откара ме кола за спешна помощ “, споделя американският публицист пред камера.

Прави усещане, че украинската страна неотложно упрекна съветските военни в убийството на журналиста. Например, това беше направено от началника на полицията в Киевска област Андрей Небитов.

Установено е, че Брент Рино е имал уверение на New York Times. Последните му изявления датират от 2015 година

New York Times заяви, че са надълбоко натъжени от новината за гибелта на американския публицист Брент Рено. Те прибавиха:

„ Брент беше надарен фотограф и режисьор, само че не беше на задание за The New York Times в Украйна “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР