Американският интернет гигант Google ще се включи в борбата срещу

...
Американският интернет гигант Google ще се включи в борбата срещу
Коментари Харесай

Google помага в борбата срещу комарите

Американският интернет колос Гугъл ще се включи в битката против комарите, които придвижват заболявания, отнемащи 1 милион човешки живота годишно, написа в. " Дейли експрес ", представено от ДАРИК.

Компанията ще поведе борба против кръвосмучещите убийци посредством изследователското си поделение " Verily ". Проектът планува освобождението на 20 милиона стерилни мъжки комара, основани в лаборатории в Калифорния. Насекомите, инфектирани със характерна бактерия, могат да се употребяват в битката против заболявания като зика, денга и чикунгуня, чиито причинители се предават на хората от комарите.

Инициативата е част от плана Debug - най-мащабното по рода си изследване в Съединени американски щати, чиято цел е стартирането на комари, инфектирани с бактерията Волбахия - постоянно срещан репродуктивен паразит. Специалистите изясняват, че концепцията е инфектираните комари да се чифтосат с женски екземпляри в естествена среда. При този метод, който не е нездравословен за хората, яйцата на инфектираните женски инсекти не съумяват да се излюпят. С течение на времето методът може да докара до понижаване на общата популация на комарите.

Специалистите от изследователското поделение на Гугъл ще работят взаимно с частната биотехнологична компания " МоскитоМейт " и Службата за надзор на комарите на окръг Фресно, Калифорния.

При автоматизираното всеобщо развъждане на комари учените от " Verily " сортират насекомите по пол, преди да употребяват логаритми за надзор на наземните устройства, посредством които те ще бъдат освободени и разпределени отмерено в две близки покрайнини, всяка от които с повърхност от към 300 акра (1 акър - към 4 декара).
Планът планува да бъдат пускани по 1 милион комара всяка седмица в течение на 20-седмичен интервал.

Подобна, само че не толкоз огромна стратегия е тествана през 2016 година от " МоскитоМейт " и Службата за надзор на комарите на окръг Фресно. Новият опит с присъединяване на компания Гугъл посредством подразделението ѝ " Verily " включва 25 пъти повече комари, в сравнение с в предходното тестване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР