Американският Институт за изследване на войната (ISW) в последния от

...
Американският Институт за изследване на войната (ISW) в последния от
Коментари Харесай

ISW: Путин готви зимна офанзива

Американският Институт за проучване на войната (ISW) в последния от своите ежедневни обобщаващи разбори показва, че отразяването по съветската телевизия през последните дни на визити и срещи на съветското военно и политическо управление, както и на срещата сред Путин и Лукашенко, планувана за понеделник, подсказва, че Москва приготвя решителни дейности на фронта през идващите месеци - само че че тези дейности надали ще бъдат сполучливи.

ISW счита, че проявлението през последните два дни на срещата сред съветския президент Владимир Путин и министъра на защитата Сергей Шойгу, началника на Генералния щаб Валерий Герасимов и командващия съветските сили в Украйна Сергей Суровикин, както и пътуването на Шойгу до Южния боен окръг, е отговор на изказванията и рецензиите на съветските военни ултранационалистически блогъри, само че освен.
 На три пъти Путин отлагал нахлуването в Украйна
На три пъти Путин отлагал нахлуването в Украйна

Нови разкрития за съветската експанзия

" Постоянните опити на съветските военни представители да покажат, че интензивно вземат участие във военното обмисляне и го управляват, изключително при неналичието на осезаеми победи в Украйна, може да значат, че Русия се готви да възобнови настъплението в Украйна през идващите месеци ", пишат анализаторите на ISW.

Те виждат признаци, че сходна атака се приготвя и по време на срещата сред Путин и беларуския президент Александър Лукашенко в понеделник: американски специалисти, както и редица техни сътрудници от Източна Европа, допускат, че Путин още веднъж ще призове Лукашенко да поеме по-активна роля във войната.

Въпреки това, дали съветската войска ще бъде способна на сполучлива атака в близко бъдеще, остава въпрос, който буди огромни подозрения у МЖП.

Според специалистите мобилизираните резервисти и новобранци към момента няма да се научат да водят война задоволително добре през идващите месеци, с цел да организират бързи и сполучливи интервенции. Освен това Русия не разполага с танкове, артилерия и оръжия с огромен обхват - проблем, който надали ще бъде решен до тази зима.
 Кремъл лъска имиджа на Путин като боен водач
Кремъл лъска имиджа на Путин като боен водач

NYT: Слабото обмисляне проваля Кремъл

" Путин може да подреди огромни настъпателни интервенции още през зимата, само че е значимо да не се надценява способността на съветските или комбинираните руско-беларуски сили да организират сполучливо такива интервенции ", написа ISW.

Освен това, съгласно американски анализатори, Лукашенко надали ще се съгласи да изпрати армията си в Украйна.

Основни моменти:
Представителят на украинското Главно военно разузнаване (ГРУ) Андрий Юсов заяви, че съветските военни са получили нова партида ирански безпилотни самолети и не престават да договарят с Иран за придобиване на системи за балистични ракети. Украински и съветски източници оповестяват, че позиционните боеве са траяли по линията Сватово-Кремна. Украински и съветски източници оповестяват за продължаващи боеве в покрайнините на Бахмут и на североизток и юг от града. съветското министерство на защитата твърди, че съветските сили са завладяли Яковливка, Донецка област, североизточно от Соледар. Руски източници настояват, че украинските сили са изтласкали съветските сили от от дълго време заетите позиции край Бахмут. Украински формален представител съобщи, че съветските сили пренасочват елементи от източния (левия) бряг на река Днепър в Херсонска област и че е прекомерно рано да се каже дали съветските сили се изтеглят. съветските и украинските сили продължиха рутинните артилерийски и ракетни удари по река Днепър. Украинският общоприет щаб оповестява, че на 16 декември украинските сили са нанесли удари по две съсредоточия на съветски сили и два склада за муниции в Запорожка област, като са ранили 150 души личен състав и са унищожили 10 единици техника. Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров декларира, че съветските сили слагат противотанкови отбрани " драконови зъби " в Мелитопол. Руските сили и окупационните управляващи не престават да се борят с острия дефицит на медицински личен състав и консумативи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР