Американският индекс на сините чипове“ Dow Jones отчете най-лошия си

...
Американският индекс на сините чипове“ Dow Jones отчете най-лошия си
Коментари Харесай

Индексът Dow Jones с най-нисък резултат от 2020 г. насам

Американският показател на „ сините чипове “ Dow Jones регистрира най-лошия си ден от края на октомври 2020 година, откакто изтри съвсем 1 000 пункта в днешната сесия, написа Investor.bg.

Бенчмаркът изтри 2,82%, или 981,36 пункта, до 33 811,4 пункта, като отбелязва четвърта поредна седмица на намаления с 1,9% седмичен спад.

По-широкият показател S&P500 записа спад от 2,77%, или 121,88 пункта, до 4 271,78 пункта – най-ниско равнище от март насам. За седмицата понижението на показателя доближава 2,88%.

Технологичният показател NASDAQ отписа 2,55%, или 335,36 пункта, до 12 839,29 пункта. За седмица показателят губи 3,8%.

Компаниите, които регистрират разочароващи тримесечни резултати, записват най-големите загуби. HCA Healthcare да вземем за пример изтри съвсем 22% от пазарната си оценка и стана най-зле представящата се акция от S&P 500. Компанията разгласява много слаби упования за приходите и облагата за тази година.

Акциите на Intuitive Surgical и Universal Health Services изтриха по 14%, на DaVita поевтиняха с 9,1%, а цената на книжата на DexCom спадна с 6,7%.

Акциите на Verizon поевтиняха с 5,6%, откакто компанията регистрира загуба от 36 000 месечни клиенти за телефон през първото тримесечие.

Акциите на Gap изтриха 18%, откакто компанията разгласи, че основният изпълнителен шеф на подразделението Old Navy Нанси Грийн напуща бизнеса. Gap също понижи прогнозите си за чистия растеж на продажбите през фискалната 2022 година

Акциите на UnitedHealth поевтиняха с над 3% през днешния ден, като изтриха съвсем 100 пункта от цената на Dow. Също толкоз изтри от показателя и Caterpillar след загубата си от 6,6%. Goldman Sachs, Home Depot и Visa също способстваха за понижението на показателя.

Предупредителните забележки по отношение на бъдещия растеж на продажбите демонстрират, че инфлацията ще аргументи огромни проблеми, разяснява Джанет Гарети, основен икономист в Robertson Stephens Wealth Management, представена от CNBC.

Председателят на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл разяснява по време на панел на Международния валутен фонд, че укротяването на инфлацията е „ безусловно от значително значение “ и се чака нарастване на лихвите с 50 базисни пункта през май.

В петък референтната рентабилност по 10-годишните американски облигации спадна леко до към 2,9%. Доходността по 2-годишните облигации на Съединени американски щати обаче приключи седмицата на най-високо равнище от повече от три години, отбелязва MarketWatch.

Същевременно цената на петрола се намали в петък поради предстоящото по-агресивно повишение на лихвите от Фед и забавеното търсене в Китай поради Covid рестриктивните мерки.

Суровият нефт West Texas Intermediate с доставка през юни поевтиня с 1,72 $, или 1,7%, до 102,07 за барел на Нюйоркската стокова борса. За седмицата контрактите поевтиняват с 4,1%.

Сортът Брент с доставка през юни поевтинява с 1,68 $, или близо 1,6%, до 106,65 за барел на ICE Futures Europe, като цените се намаляват с 4,5% за седмицата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР