Американският гражданин Суеди Мурекези, на 35 години, е бил задържан

...
Американският гражданин Суеди Мурекези, на 35 години, е бил задържан
Коментари Харесай

Американец е задържан в Херсон

Американският жител Суеди Мурекези, на 35 години, е бил арестуван в Херсон и в този момент се намира в арест на територията на самопровъзгласилата се Донецка национална република, написа английският вестник " Гардиън "

Както написа вестникът, базирайки се на родственици на мъжа, той се е занимавал с вложения в криптовалути и постоянно е пътувал до Украйна, а през 2020 година се е преместил там за непрекъснато . Преди да се реалокира, той е живял в Минесота и е служил във военновъздушните сили на Съединени американски щати в продължение на осем години .

Преди месец той е спрял да комуникира, а на 7 юли се е свързал с околните си и е споделил, че е упрекнат в присъединяване в улични митинги . Според околните му Мурекези в Украйна не е взел участие нито в улични акции, нито във военни дейности.

Съобщава се, че той се намира в същия затвор като, които бяха хванати в средата на юни.

По-рано в изявление за американски медии представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че не може да подсигурява , че на хванатите в Русия американски военнослужещи, които са се сражавали като доброволци в украинската войска, няма да бъде наложено смъртно наказване . " Не мога да подсигурявам нищо. Това зависи от следствието ", сподели Песков пред MSNBC. Според Песков тези американци нямат нищо общо с украинската войска и затова не попадат в обсега на Женевските конвенции .

Песков назова американците " бойци на шанса " , които вземат участие в " противозаконни интервенции " в Украйна .

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи в сряда, че е " осведомен с тези непотвърдени отчети ", само че отхвърли да даде спомагателен коментар.

Припомняме, че още преди началото на войната в Украйна американските управляващи предизвестиха всички американски жители да изоставен неотложно страната и да не пътуват натам.
 Белият дом търси двама американци, изчезнали в Украйна
Белият дом търси двама американци, изчезнали в Украйна

Двамата са се сражавали в региона на Харков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР