Американският гражданин Стивън Забелски е загинал в хода на боевете

...
Американският гражданин Стивън Забелски е загинал в хода на боевете
Коментари Харесай

Американец е загинал в хода на боевете в Украйна

Американският жител Стивън Забелски е умрял в хода на боевете в Украйна, написа The Washington Post , базирайки се на некролог в локално издание на родния му град.
Според тези данни некрологът е написан от околните на починалия, а Държавният департамент удостовери гибелта на американеца. „ Така той стана най-малко вторият американски жител, умрял в тази война “, отбелязва The Washington Post.
Според вестника първият американец, умрял в Украйна, е Уили Джоузеф Кансел. За гибелта му стана известно при започване на юни.

WP прецизира, че 52-годишният Забелски е бил родом от щата Ню Йорк. Загива при боевете край с. Дорожнянка на 15 май. Вкъщи мъжът оставя след себе си брачна половинка и пет осиновени деца.

Източник от Държавния департамент съобщи пред изданието, че след случая ведомството се е свързало със фамилията на умрелия и е предоставило „ цялата нужна консулска помощ “. Събеседникът отхвърля да разкрие повече детайлности по този случай „ от почитание към фамилията в този сложен миг “.

По-рано английският Telegraph заяви, че съветските военни са заловили двама американски наемници, които са воювали на страната на Киев в предградията на Харков. Според вестника 39-годишният Александър Дрюке и 27-годишният Анди Хюйн се считат за първите американци, пленени от съветските военни. Държавният департамент по-рано осведоми, че разполага с непотвърдена информация за залавянето им и открива ориста им в контакт със фамилиите, украинските управляващи и Червения кръст.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР