Американският град Балтимор ще продаде над 200 изоставени жилища, собственост

...
Американският град Балтимор ще продаде над 200 изоставени жилища, собственост
Коментари Харесай

Американски град продава изоставени къщи за $1

Американският град Балтимор ще продаде над 200 изоставени жилища, благосъстоятелност на града, на поданици, единствено $1. Това се прави с опит да съживят някои от най-изоставените квартали, оповестяват локални медии, представени от Business Insider.

Голямата престъпност в щата Мериленд докара до остатък от свободни жилища в избрани квартали. Според локалните управляващи в Балтимор има към 15 000 изоставени жилища.

Проектът за жилище от 1 $, утвърден тази седмица, е ориентиран към към 200 от тези градски жилища. Имотите ще бъдат продавани на поданици на Балтимор, които се ангажират да възстановят и живеят в домовете.

Това припомня на по този начин нашумелите планове в италиански селца и дребни изоставени градчета, които разпродават къщите си за по 1 евро. След привършване на стратегиите имаше много сполучливи образци.
 Малкият италиански град, който се преобрази, откакто продаде парцелите си за €1
Малкият италиански град, който се преобрази, откакто продаде парцелите си за €1

Всичко стартира с примамлива оферта

Програмата в Балтимор има за цел да подтиква локалните поданици на да изкупуват евтините парцели, макар че строителните бизнесмени и организациите с нестопанска цел също могат да закупят празните жилища, само че за 3000 $ съгласно локалните медии.

Градът предлага дотации за ремонт на дома от 50 000 $ на хора, които са авансово утвърдени за заем за строителство, съгласно съобщения на Bloomberg.

Балтимор осъществя сходен жилищен план през 70-те години на предишния век, когато предложи на притежателите на жилища шанса да купят изоставени парцели за 1 $, в случай че обещаят да ги реновират.

Модерната версия на плана има поддръжката на кмета на Балтимор Брандън Скот, само че някои членове на градския съвет имат известни опасения. Президентът на градския съвет на Балтимор Ник Мосби сложи под въпрос дали администрацията е направила задоволително, с цел да подсигурява, че планът в последна сметка няма да докара до уединяване на по-бедните поданици.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР