Американският главен прокурор Уилям Бар каза днес, че няма планове

...
Американският главен прокурор Уилям Бар каза днес, че няма планове
Коментари Харесай

САЩ няма да искат екстрадиране на принц Андрю заради делото за Джефри Епстийн

Американският основен прокурор Уилям Бар сподели през днешния ден, че няма проекти за екстрадиция на английския принц Андрю в Съединени американски щати, с цел да бъде разпитан по делото за полови закононарушения, в което е забъркан починалият финансист Джефри Епстийн, съобщи Ройтерс.

Запитан по време на изявление за телевизия "Фокс " дали Съединени американски щати публично са поискали от Англия да им съобщи принц Андрю, Бар сподели: "Не мисля, че става въпрос за предаването му. Мисля, че просто става въпрос за приемане на някои данни от него. Запитан дали принцът ще бъде екстрадиран, основният прокурор Бар сподели "не ".

Адвокатите на принц Андрю споделиха, че са получили уверения от американското министерство на правораздаването, че техният повереник не е цел в следствието на половия нарушител Джефри Епстийн, съобщи Асошиейтед прес.

Адвокатската компания "Блакфордс Ел Ел Пи " сподели, че американските управляващи са поискали помощта на сина на кралица Елизабет Втора за пръв път през януари, откакто Епстийн бил разследван в продължение на 16 години. Принцът на три пъти предложил да спомага, назад на изказванията на американския прокурор Джефри Бърман.

Адвокатите подчертаха, че управляващите в Съединени американски щати чакат от принца "поверително непринудено съдействие ".

Адвокатската компания излезе с необикновеното известие, откакто английският в. "Сън " и телевизия Ен Би Си оповестиха, че американските управляващи публично са изискали отговори от принца по делото. Принцът изрично отхвърля да е направил нещо неправилно и неколкократно настоя, че е подготвен да сътрудничи на правораздаването.

Прокурор Бърман обаче, сподели, че от страна на принца е имало "нулево съдействие " на американските проверяващи, които желаят да го разпитат в границите на следствието за полов трафик.

Джефри Епстийн се самоуби в американски затвор предишното лято, до момента в който очакваше началото на процеса против него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР