Американският гигант в онлайн търговията на дребно Amazon може да

...
Американският гигант в онлайн търговията на дребно Amazon може да
Коментари Харесай

Amazon може да започне да приема плащания с криптовалути

Американският колос в онлайн търговията на дребно Amazon може да стартира да приема заплащания с криптовалути като биткойн, съобщи „ Бизнес инсайдър “, базирайки се на информация за нова работна позиция в компанията.

От публикация за работа в Amazon излиза наяве, че основата от Джеф Безос компания търси „ умел продуктов водач, който да създаде тактиката на фимрмата за цифрова валута и блокчейн, както и да сътвори пътна карта за стартиране на продукта на пазара ".

„ Ще можете да се възползвате от опита си в блокчейн, цифрови валути на централните банки и криптовалутите, с цел да посочите опциите, които би трябвало да бъдат развити, да управлявате цялостната визия и продуктовата тактика и вложенията в нови благоприятни условия “, се споделя още в обявата.

Говорител на компанията съобщи, че в Amazon са „ въодушевени от нововъведенията, протичащи се на пазара на криптовалути, изследват какте могат да наподобяват в границите на компанията “.

От обявата излиза наяве още, че продуктовият водач ще работи в тясно съдействие с другите екипи в Amazon, в това число отделът за облачни услуги Amazon Web Services. В момента AWS предлага услуга, наречена „ ръководен блокчейн “. За момента обаче Amazon не приема криптовалути като платежно средство.

„ Вярваме, че бъдещето ще се гради върху нови технологии, които разрешават съвременни, бързи и евтини заплащания, и се надяваме да донесем това бъдеще на клиентите на Amazon допустимо най-скоро “, споделя още представителят на Amazon
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР