Американският гигант в онлайн търговията Амазон (Amazon) и производителят на

...
Американският гигант в онлайн търговията Амазон (Amazon) и производителят на
Коментари Харесай

Amazon и производителят на прахосмукачки iRobot се отказаха от плановете за сливане

Американският колос в онлайн търговията " Амазон " (Amazon) и производителят на роботизирани прахосмукачки " айРобот " (iRobot) оповестиха, че ще прекратят проектите си за обединение поради съпротивата от страна на антитръстовите регулатори на Европейския съюз, заяви Ройтерс.

Компанията " айРобот ", произвеждаща марката прахосмукачки " Румба " (Roomba), показа проекти за преструктуриране, целящи понижаване на разноските ѝ. Те включват съкращения на към 31 % от личния състав, или 350 работни места. Компанията също по този начин заяви, че Колин Енгъл се е отдръпнал от поста като основен изпълнителен шеф.

От " Амазон " обявиха, че препоръчаното от тях придобиване на " айРобот " за 1,4 милиарда $ няма възможност да получи регулаторно утвърждение от Европейски Съюз. Според оповестена от Ройтерс по-рано през месеца информация, главните терзания са, че " Амазон " може да наруши конкуренцията по отношение на предлагането на подобен вид артикули на своя онлайн магазин, изключително във Франция, Германия, Италия и Испания.

" Разочаровани сме, че придобиването на " айРобот " от " Амазон " не можа да продължи ", сподели Дейвид Заполски, основен консултант на онлайн търговеца.

Акциите на " айРобот " се сринаха с към 12 на 100 при отварянето на вчерашната търговия на Уолстрийт, а тези на " Амазон " означиха растеж с 0,25 на 100.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР