Американският гигант в авиацията Boeing обяви, че започва разследване по

...
Американският гигант в авиацията Boeing обяви, че започва разследване по
Коментари Харесай

Boeing разследва твърденията на LockBit

Американският колос в авиацията Boeing разгласи, че стартира следствие във връзка изказванията на рансъмуер групата на LockBit за пробив в мрежата им и кражба на конфиденциална информация. В края на предходната седмица хакерите разгласиха на уеб страницата си в Тъмната мрежа текст, в който твърдят, че са откраднали огромен размер от данни, принадлежащи на Boeing и ще разгласяват информацията на уеб страницата си, в случай че компанията не се свърже с тях за да договарят за сумата на откупа. LockBit не дадоха доказателство за изказванията си, като се оправдаха с това, че желаят да защитят компанията. В сходни случаи нормално, хакерската група разгласява екранни фотоси на част от откраднатото като доказателство и сегашното деяние не работи в тяхна помощ.

Разбира се обаче, от Boeing не подценяват случая – компанията създава артикули, както за гражданския, по този начин и за военния бранш и съхраняват в мрежата си информация с най-високо равнище на достъп. „ Правим оценка на изказванията “, разясниха случая пред SecurityWeek от компанията преди дни.

Изданието напомня, че LockBit се появи преди три години, като се популяризира по модела на „ рансъмуер като услуга “ (Ransomware-as-a-Service), при който създателите на програмата отдават на други хакери достъп до кода и командната конструкция против % от откупа, който получават нарушителите. Свързаните с LockBit вземат участие постоянно в офанзиви към обекти от сериозната инфраструктура, опазването на здравето, финансовите услуги, производството и други браншове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР