Американският гигант Nike заведе дело срещу компанията MSCHF, която в

...
Американският гигант Nike заведе дело срещу компанията MSCHF, която в
Коментари Харесай

Nike завежда дело срещу маратонки с човешка кръв и тяхното лого

Американският колос Nike заведе дело против компанията MSCHF, която в съдействие с рапъра Lil Nas X пусна в продажба 666 чифта " демонски " маратонки с капка човешка кръв. Те са основани въз основата на класическия модел на Nike - Air Max от 1997 година и освен това - носят логото на компанията и...съдържат капка човешка кръв.

Компанията за спортни облекла и обувки е завела федерално дело против MSCHF за нарушение на комерсиална марка, разгласи ABC NEWS. Новите маратонки бързо станаха шлагер в обществените мрежи. Те са наречени от производителя " демонски ". Репликата на истинския модел на Nike съдържа пентаграмно окачване, а във въздушното мехурче в подметката се твърди, че има капка човешка кръв. Скандалното не стопира до тук - на обувката има надпис Лука 10:18 - което е отпратка към глава 10, стих 18 от Евангелието от Лука, който приказва за рухването на Сатаната от небето.

Всички 666 чифта маратонки са разпродадени още в понеделник, 29 март - малко след стартирането им в продажба. Цената на един чифт е $1018.

В заведеното от Nike делото се твърди, че " сатанинската " маратонка към този момент е довела до апели за протест на компанията, тъй като доста хора са помислили, че компанията е одобрила продажбата на въпросната стока. От Nike обаче акцентират, че " нямат нищо общо с този артикул ".

От фирмата-производител на скандалните " демонски " маратонки към момента не са излезли с коментар. За сметка на това, нехният сътрудник, рапърът Lil Nas X, разгласява в обществената мрежа Twitter фрагмент от анимационния шлагер " Спондж Боб квадратни гащи ", в който един от персонажите споделя: " Просто се майтапих. Момчета, нали знаете, че просто се майтапих? "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР