Амeриканският фотограф Сандро Милър и холивудският актьор Джон Малкович пресъздават

...
Амeриканският фотограф Сандро Милър и холивудският актьор Джон Малкович пресъздават
Коментари Харесай

Сандро Милър и Джон Малкович пресъздават най-емблематичните образи във фотографията

Амeриканският фотограф Сандро Милър и холивудският артист Джон Малкович пресъздават най-емблематичните облици във фотографията от 20-и и 21-и век в серията „ Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията ". Изложбата включва 61 цветни и черно бели фотографии, в които Джон Малкович се превъплъщава в облиците на известни персони.

През 2013 Сандро Милър взема решение да реализира план, който да отдаде респект на създателите, които повлияват на личната му кариера. Избира 35 фотографии, които да възпроизведе. Сред тях са фотографията на Ървинг Пен, показваща свития в ъгъла Труман Капоти; Мерилин Монро от Бърт Стърн; обликът на мигрантката с деца, уловен от Доротея Ланг; автопортретът с автомат на Робърт Мейпълторп; иконичната фотография на Джон Ленън и Йоко Оно от Ани Лейбовиц; класическата снимка на Даян Арбъс на момчето с играчка ръчна граната; пчеларят на Ричард Аведoн и други.

Сандро Милър e американски фотограф, повторен притежател на интернационалната премия за снимка на фондация Lucie. През 2014 е почетен за достиженията му в региона на фотографията като „ Международен фотограф на годината ", а през 2015 за серията Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията, редица професионални състезания подреждат Милър измежду 200-те най-хубави рекламни фотографи в света.

Източник:DARIK
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР