Американският фонд Anchorage Capital, който сега е миноритарен собственик, поема

...
Американският фонд Anchorage Capital, който сега е миноритарен собственик, поема
Коментари Харесай

Друг американски фонд поема изцяло "Идеал стандарт"

Американският фонд Anchorage Capital, който в този момент е миноритарен притежател, поема напълно севлиевските фабрики за санитарна керамика и арматура " Идеал стандарт - Видима ", оповестява capital.bg.

От инвестицията си излиза различен финансов вложител от Съединени американски щати - Bain. Това се вижда от известие до Комисията за защита на конкуренцията.

От известие до Комисията за защита на конкуренцията се схваща, че записаната в Люксембург ACMO възнамерява да придобие независим надзор върху Ideal Standard и предприятията от групата. ACMO е благосъстоятелност на Anchorage Capital.

От " Идеал стандарт - Видима " прецизираха за " Капитал ", че договорката към момента е на стадий подготовка.

ACMO е част от записания на Каймановите острови Anchorage Capital Master Offshore Fund, а самата група Anchorage Capital е основана в Ню Йорк и ръководи активи за близо 30 милиарда $. В уведомлението до Комисия за защита на конкуренцията ACMO е показана като компания, която се занимава с ръководство на частни капиталови фондове в Северна Америка и Европа със специфична устременост към задлъжнели компании.

" Идеал стандарт - Видима " е третата по величина компания в бранша на машините и оборудването в България с доходи от 376 млн. лева за 2016 година съгласно класацията К100. Тя е и едно от основните звена за самата група.

В края на 2017 година се разбра, че " Идеал стандарт - Видима " е вложила 22.5 млн. лева в завода си в Севлиево за последната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР