Американският финансов министър Стивън Мнучин каза днес, че мерките на

...
Американският финансов министър Стивън Мнучин каза днес, че мерките на
Коментари Харесай

Американският финансов министър: Въпросът с Хуавей засяга националната сигурност, а не търговията

Американският финансов министър Стивън Мнучин сподели през днешния ден, че ограниченията на държавното управление на Съединени американски щати против китайския телекомуникационен колос Хуавей (Huawei) са свързани с националната сигурност, а не с търговията, съобщи Ройтерс.

От самото начало декларирахме, че полемиките за Хуавей са свързани с полемиките за националната сигурност, те са нещо настрана от търговията, изясни Мнучин в изявление за телевизия Си Ен Би Си.

Миналия месец министерството на търговията на Съединени американски щати включи китайския телекомуникационен колос в своя лист на юридическите лица, на които е неразрешено да вършат бизнес с американски компании без особено позволение.

В "черния лист " по принцип попадат компании, чиято активност е считана за нездравословна за националната сигурност или външнополитическите ползи на Съединените щати, отбелязва Ройтерс.

След това американското държавно управление смекчи някои ограничавания, наложени на Хуавей. Министерството на търговията издаде общ лиценз за 90 дни, с който възвръща опцията на китайската компания да поддържа съществуващите мрежи и да дава актуализации на софтуера на съществуващите мобилни устройства на компанията.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще реши дали е оправдано да бъдат наложени нови мита на вноса от Китай, откакто беседва с китайския си сътрудник Си Цзинпин на срещата на върха на Г-20 в Осака на 28 и 29 юни, сподели още в изявлението Мнучин, представен от ТАСС. Той добави, че Тръмп желае да се увери в японския град, че Си е подготвен "да се движи в вярната посока ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР