Американският фармацевтичен гигант Pfizer удвои печалбата си през третото тримесечие,

...
Американският фармацевтичен гигант Pfizer удвои печалбата си през третото тримесечие,
Коментари Харесай

Фармацевтичен гигант удвои печалбата си, разчитайки на иновациите

Американският фармацевтичен колос Pfizer удвои облагата си през третото тримесечие, откакто новите лекарства на компанията за лекуване на рак и други болести компенсираха загубите от приключването на някои патенти.

Нетната облага доближи 2.84 милиарда $, което е над 2 пъти повече от регистрираните 1.36 милиарда $ за същия интервал на предходната година. Това се случва в тримесечие, белязано с еднократни разноски, свързани с придобивания, осъществени от Pfizer.

Приходите на фармацевтичния колос също се покачват с 0.9% до 13.17 милиарда $, което е нарастване със 120 млн. $ на годишна база.

Печалбите на Pfizer порастват в отдела за " новаторско здраве ", който вкара нови артикули, като капсулите Ibrance за рак на гърдата, антикоагуланта Eliquis и лекарството за ревматоиден артрит Xeljanz.

Тези облаги бяха обезщетени от спад с сходен размер в бизнеса с наследствената марка на Pfizer, наименуван " главно здраве ".

Спадът в продажбите на някои медикаменти, като антидепресанта Pristiq в Съединени американски щати, и дефицитът на инжекционни медикаменти под марката Hospira, също засегна общите доходи на компанията.

Фармацевтичният колос, който е пазарен водач в Съединени американски щати, увеличи годишната си прогноза за цените на акциите си в диапазона от 2.58 до 2.62 $ за акция, вместо досегашните от 2.54 до 2.60 $ за акция.

Главният изпълнителен шеф Иън Рийд съобщи, че компанията се стреми към дълготраен триумф. Рийд посочи 2 трендове: " предстоящият спад в неподходящото влияние на приходите, обвързван със загубата на изключителност на някои артикули и началото на предстоящата многогодишна вълна от евентуални нови артикули и продуктова линия разширения, задвижвани от нашето произвеждане ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР