Американският долар успя да запази господството си като световна резервна

...
Американският долар успя да запази господството си като световна резервна
Коментари Харесай

Милиардер: До 15 години доларът губи статуса си на резервна валута

Американският $ съумя да резервира господството си като международна аварийна валута, защото доста вложители го считат за "най-малко мръсната риза в кошницата за пране ". Според милиардера вложител Стенли Дракенмилър, някогашен ръководител и президент на Duquesne Capital, обаче този мотив скоро ще се изчерпа, защото Съединени американски щати не престават да заливат стопанската система и финансовите пазари с ненужна ликвидност.
Затова той счита, че в границите на идващите 15 години доларът ще изгуби позицията си на аварийна валута - мнение, което той посочи пред CNBC. Вместо $ като авариен актив централните банки ще стартират да употребяват криптовалути, счита още той.
"Когато монетизират дълга, това ще има ужасни последствия за $ ", сподели той.
"Притеснявам се за първи път, че щатският $ ще загуби статута си на аварийна валута и всички преимущества, които произтичат от това ".
Според него централните банки и най-много Федералният запас са доста по-мощни, в сравнение с въобще би трябвало и в действителност ще забавят възобновяване на стопанските системи.
Освен това Дракенмилър добави, че апетитът на вложители към американски облигации стартира да се насища. Той означи, че сега 60% от издаването на задължения към този момент се купуват от Федералния запас, написа money.bg.
"Миналата пролет, в средата на срутва на фондовите тържища, пазарът на облигации за един ден падна с 18 пункта. Всички мислеха, че макротърговците отхвърлят последствията от Закона CARES ", сподели той. "Федералният запас стартира да печата масирано и чужденците продадоха облигации за трилиони долари за една нощ. Оттогава не престават да продават съкровищни бонове на Съединени американски щати ".
Дракенмилър акцентира, че през последните 20 години американските облигации са актив за безвредно леговище. Но той чака основаната на фиатни пари криптовалута да стане идната аварийна валута в света. Той означи, че никой не има вяра на китайския юан и еврото е "пълна неразбория ".
"Преди пет или шест години споделих, че крипто е решение в търсене на проблем. Сега казусът е открит. Това е Джеръм Пауъл и другите централни банкери ", сподели той.
Що се отнася до технологията, която ще размени щатския $, Дракенмилър сподели, че не счита, че криптовалутата към момента е основана и кой знае по какъв начин ще наподобява пазарът след 15 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР