Американският долар се променя леко спрямо еврото и става по-евтин

...
Американският долар се променя леко спрямо еврото и става по-евтин
Коментари Харесай

Какво реши Фед и как това повлия върху долара и златото

Американският $ се трансформира леко по отношение на еврото и става по-евтин във връзка с японската йена при търговията в четвъртък, валутните трейдъри правят оценка резултата от съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати (FRS).

Цената на златото се покачва след изказването на шефа на Фед, Джеръм Пауел във връзка с въздействието на ковид върху международната и американската стопанска система. Това провокира увеличено търсене на по-надеждни активи като благородния метал.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя с американската на равнище $1, 1012 за евро спрямо $1,1010 за евро в края на миналата сесия.

По отношение на японската валута цената на европейските пари спада до 119,94 йени за едно евро по отношение на 120,02 йени за евро в сряда.

За един $ през днешния ден на пазара дават 108,92 йени против 109,02 йени в края на валутната търговия през вчерашния ден.

Британската лира се търгува в четвъртък на равнище 1,3015 $ за паунд при 1,3021 $ за паунд в предходния работен ден и по 1,1819 евро против 1,1825 евро за паунд в сряда.

Фед резервира лихвения % по федералните кредитни средства (federal funds rate) в диапазона от 1,5% до 1,75% годишно, съгласно изказването на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC) след съвещание, извършено на 28-29 януари. Решението на FOMC съответства с прогнозите на икономистите и пазарните участници.

В допълнение, Фед увеличи ставката по остатъка от банкови запаси (IOER) на 1,6% от 1,55%, а ставката за противоположните РЕПО интервенции до 1,5% от 1,45%.

Федералният запас ще продължи да купува съкровищни ​​бонове през второто тримесечие на 2020 година и ще организира постоянни репо интервенции, най-малко до края на април, се споделя в известие на американската Централната банка.

Председателят на Фед Джером Пауъл удостовери в сряда, че американската стопанска система е в добра форма, само че означи някои подозрения по отношение на вероятностите й по отношение на разпространяването на новия ковид.

На този декор цената на фючърсите за златото на нюйоркската борса Comex набъбна със 7,65 $, или с 0,49%, до 1578 $ за тройунция. Стойността на фючърсите за среброто се увеличи с 0,54% до Щатски долар 17,582 за унция.

Търговците обърнаха внимание на изказванията на Джером Пауъл след съвещанието на Фед. Според Пауъл остава несигурността за икономическите вероятности, в това число по отношение на новия ковид.

" Фед разпозна нов риск под формата на ковид, който се прибавя към сюжетите за вероятностите на пазара ", цитира Reuters старши стратега на CMC Markets в Сидни Майкъл Маккарти.

Според последните данни броят на пациентите с пневмония, породена от новия вид ковид в Китай, доближи 7 711 души, от които 170 са умряли. Извън континенталния Китай случаи на зараза са регистрирани в Хонконг, Макао, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея, Съединени американски щати, Канада, Виетнам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия, Малайзия, Германия и Финландия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР